?> Pumpsupport
PumpSupport

Onafhankelijke pompdeskundigheid
Ruime ervaring
Objectief
Veelzijdig

English   Deutsch

Berekeningen

Met behulp van onze geavanceerde computerprogramma's zorgen wij in een virtueel model voor uitgebreide hydraulische berekeningen en simulatie van uw complete pompsysteem. In dit model kunnen we bovendien allerlei verschillende bedrijfsomstandigheden simuleren.

Op deze manier kunt u in het ontwerpstadium een nauwkeurige analyse maken van stromingssnelheden, drukverliezen enzovoort, maar ook van de beschikbare NPSH, instelling van balanceerventielen en noemt u maar op. Op deze manier bepaalt u exact het ontwerpbedrijfspunt van de benodigde pomp. Van een passende pomp kunnen we vervolgens de pompkarakteristiek invoeren en daarna de gewenste, maar ook eventueel ongewenste bedrijfssituaties simuleren. Zo weet u altijd exact wat u in de praktijk mag verwachten voordat de pomp besteld wordt.
Dit zorgt voor een optimaal pompsysteem met minimaal energieverbruik en voorkomt eventuele onaangename verrassingen bij de inbedrijfstelling. Denkt u daarbij aan het optreden van cavitatie, te weinig flow, te lage drukken enzovoort. Ontdekt u dit als de installatie al gebouwd is, dan moet u vaak hoge kosten maken om dit te herstellen.

PumpSupport

Voor bestaande systemen komen de berekeningen en simulaties vooral van pas bij optimalisatie, trouble shooting, debottlenecking, energiebesparingstrajecten, systeemuitbreiding enzovoort, maar ook voor scholing of voor het bedienend en onderhoudend personeel.
Aan de hand van het virtuele model kunnen zij het gedrag van hun systeem goed leren kennen en kijken of de waarden in de praktijk overeenkomen. Op die manier kunnen ook allerlei noodscenario's gesimuleerd worden. In de praktijk zijn dergelijke vaak ongewenste tests dan niet meer nodig.

Wilt u meer weten?
Neem vrijblijvend contact met ons op, dan maken wij u met genoegen een vrijblijvend voorstel voor het uitvoeren van de gewenste berekening of simulatie